Zeesterren hebben een zelfhelend vermogen. Als er een deel afbreekt, dan groeit dit vanzelf weer terug! Het is mijn overtuiging dat wij als mensen ook zelfhelend vermogen hebben, voor de kleine en grote hobbels die we nu eenmaal op ons pad tegenkomen.

Soms raakt een kind zo uit balans dat de ontwikkeling in de knel komt. Bijvoorbeeld omdat je kind iets naars mee maakt, het moeilijk gaat op school, je kind gepest wordt of het vertrouwen in zichzelf niet voelt. Ook als ouder kan het soms zo zijn dat het je even niet lukt. Je kan gevoelens hebben van onzekerheid of geconfronteerd worden met gebeurtenissen uit het verleden. 

Samen kunnen we op zoek gaan naar nieuwe inzichten en bestaande krachten, zodat kinderen en hun ouders vanuit hun eigen herstellende vermogen zelf weer verder kunnen gaan op hun eigen pad.

Professionele hulp van buitenaf is soms nodig om tot inzichten te komen, te herstellen en weer balans te vinden. Deze hulp bied ik vanuit Praktijk de Blauwe Zeester. Het zelfhelende vermogen van kinderen, jongeren en ouders is altijd het uitgangspunt.


De zeester is het symbool voor houvast, grip en herstel.