Psychologische hulp

Hoe werkt het?

Na aanmelding via het contactformulier wordt er zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen. Tijdens het eerste telefonische contact bespreken we welke vraag u heeft. We kunnen dan besluiten om een afspraak te maken voor een vrijblijvende kennismaking, waarin we bespreken of de hulpvraag passend is voor Praktijk de Blauwe Zeester en -heel belangrijk- kijken we of er een klik is. 

Behandeling

Tijdens behandelingen wordt gebruik gemaakt van cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en creatieve technieken, waarbij de ontwikkelingsleeftijd en het verhaal van het kind centraal staan. Vaak ontstaat er een combinatie van praten, spelen, tekenen en oefenen met nieuw gedrag. Wanneer een nare gebeurtenis niet goed verwerkt is en er blijvende klachten zijn dan kan EMDR worden ingezet. 


Werkplan

Als er gezamenlijk besloten wordt om aan de slag te gaan, dan wordt dit vastgelegd in een werkplan. In dit werkplan staat waar aan gewerkt gaat worden. Tussentijds evalueren we de vooruitgang. Het werkplan is uniek voor elk kind.

Ouders

De thuissituatie en de schoolse situatie zijn van groot belang voor het kind. De individuele behandeling gaat altijd samen met oudergesprekken. Als ouders zich gesteund en begrepen voelen, dan geeft dit hun kind vertrouwen om verder te groeien.